• © 2019 Zorg voor Welzijn 0

Stacks Image 25
Stacks Image 27
Gedragsbioloog Patrick van Veen werkt als trainer, keynote-spreker en onderzoeker voor zijn bedrijf Apemanagement.

Vanuit die functie adviseert hij ondernemingen en probeert hij mensen iets te leren over ons oergedrag. In de media is hij regelmatig te zien als vaste deskundige bij Galileo, Tijd voor MAX en RTL late Night.

Daarnaast is hij voorzitter van het Jane Goodall Institute Global dat zich internationaal inzet voor bescherming en welzijn van chimpansees en hun natuurlijke leefgebieden.

Basis voor zijn huidige werkzaamheden vormt onderzoek naar de overeenkomst tussen sociaal gedrag van apen en mensen in bedrijven.

Vanuit Apemanagement doet hij onderzoek bij chimpansees en gorilla’s naar de biologische drijfveren van samenwerken en de complexiteit van communicatie.

Hij is schrijver van bestsellers als "Help! Mijn baas is een aap" & "Dierbare collega’s".

Het motto van Patrick is translating science to knowledge. Daarmee probeert hij biologische wetenschap toe te passen in maatschappelijke thema’s.

Foto © Jelmer de Haas
Psychologe Sabrina Brando werkt wereldwijd als onderzoekster, keynote-spreekster en trainster voor haar bedrijf AnimalConcepts.

Vanuit haar functie adviseert zij organisaties en instanties over welzijn en gedrag gerelateerde onderwerpen, met betrekking tot mensen en dieren en de connectie mens-dier die ze voor haar MSc. scriptie bestudeerde. Ze is een veelgevraagd spreekster bij congressen, workshops en andere evenementen.

Sabrina geeft les op verschillende universiteiten binnen en buiten Europa en is een Research Associate bij de Smithsonian Institution, 's werelds grootste museum- en onderzoekscomplex, met 19 musea, 9 onderzoekscentra en gelieerde bedrijven over de hele wereld. Zij doet samen met collega's onderzoek naar dieren en mensenwelzijn en specifiek naar het welzijn van mensen in zorg gerelateerd beroepen.

Sabrina schrijft peer-reviewed publicaties en boek hoofdstukken en is regelmatig te zien en horen tijdens webinars en podcasts.

Een groot deel van haar werk draait om de vertaalslag van wetenschap naar de werkvloer. Oplossingsgericht kijken naar hoe kan het welzijn van mensen en dieren verbetert worden door praktisch toepassingen: Wetenschap in de praktijk, met compassie, empathie en gebaseerd op ethische principes.